GROEP 5/6 SCHOOLJAAR 2016-2017

Dit schooljaar heb ik bij de start in deze groep 2 prinsesjes en 13 prinsen. Het is een groep met heel veel pit dus doen wij op warme dagen heel veel buitenactiviteiten.

Wij vinden het belangrijk dat elk kind zich veilig voelt en hebben als team daarom twee belangrijke regels: we blijven van elkaar af en hebben respect voor elkaar. Bij de start hebben wij heel veel geoefend hoe wij op een respectvolle manier met elkaar om moeten gaan en hoe wij rekening kunnen houden met onze omgeving. Dit past heel goed binnen ons thema ”welkom”.

Deze groep staat onder leiding van juf Nghita en wordt begeleid door meester Mitchel en juf Sieta

Naast remedial teaching van de juf helpen juf Maina, juf Nita en meester Ram de kinderen in en buiten de klas in kleinere groepjes. Uit alle kinderen proberen wij het uiterste te halen. Hierbij worden de ouders ook nauw betrokken. Zo krijgen de kinderen elke vrijdag huiswerk mee naar huis.

juf Nghita

*januari 2017

Vrijwilligers op bezoek

Op donderdag 26 januari hadden wij een activiteitendag. Op deze dag hadden wij 20 vrijwilligers uit het bedrijfsleven op bezoek. De kinderen en vrijwilligers hadden veel plezier met elkaar . Dit kan je merken tijdens ons knutseluurtje.

*februari 2017
Schooltuinen groep 6 en 7
Wij zijn 26 januari gestart met de eerste binnenles op de schooltuinen van Gaasperdam.
Er volgen nog 2 lessen in het leslokaal. In deze lessen leren de kinderen  over de schooltuin, de grond en over zaden en ontkiemen. Vanaf april starten de tuinlessen.

*februari 2017
Valentijn

De kinderen van groep 5/6 hebben 10 februari mooie kaarten geknutseld voor deze dag.

*maart 2017
De Grote Rekendag:

De kinderen van groep 5/6 hebben een ontwerp gemaakt van een vakantiehuisje. Eerst moesten ze hun eigen vakantiehuis ontwerpen dat gekoppeld was aan een opdracht. Het huisje mocht niet groter zijn dan 100m2. waarin 6 mensen konden slapen. Op schaal mochten ze 100 vierkantjes gebruiken. Hierna mochten ze hun huisje vergelijken.

Tenslotte werden de kinderen in groepjes van 4 verdeeld en mochten ze in hun groepje, 1 huisje verder inrichten.

Op de foto’s kunt u enkele stappen zien vanaf het ontwerp tot de inrichting  van het huisje.

redeneren over maten

vakantiehuisje inrichten

Hier konden de kinderen zonder meetlint of maatstok laten zien hoe groot een bed ongeveer kan zijn.

Plattegrond vakantiehuisjes met inrichting

*maart 2017

Muziekles met onze muziekdocent Filipa

Schooltuinen

16 maart hadden wij onze laatste binnen-les op de schooltuinen. Deze les ging over zaden. Het kleinste tot het grootste zaad.

De kinderen van groep 6/7 voeren opdrachten uit die te maken hebben met zaden.

De temperatuur meten hoort ook bij het planten.

*mei 2017