Groep 6/7/8

Beste ouder(s), verzorger(s),

Al ruim 20 jaar ben ik werkzaam op scholen binnen Amsterdam Zuidoost. Twee jaar geleden ben ik met veel enthousiasme gestart op de Lotusschool en sta nu voor groep 6/7/8.
Mijn passie voor het onderwijs zit voor een groot deel in het verbinden van groepen, kinderen vanuit een positieve aanpak motiveren en stimuleren om de beste versie van zichzelf te maken. Door de nadruk te leggen op groepsdynamiek en de kracht ervan ontstaat veelal een sfeer waarbij de leerlingen zichzelf durven zijn, met plezier naar school komen, de schooldag als uitdagend ervaren en de klasgenoten als een team zien.

Vanuit bereidheid om te willen groeien kan in korte tijd een enorme verandering ontstaan en worden kinderen getriggerd om niet meer te kiezen voor “ikke ikke ikke”, maar voor “wij”. Leren nadenken over jouw eigen bijdrage in een groep levert verrassende resultaten op.

Met elkaar streven we ernaar om het maximale uit een schooljaar te halen, zodat iedereen aan het einde van het schooljaar met een trots en dankbaar gevoel verder kan gaan. Ik vind het belangrijk om de kinderen zo breed mogelijk te laten ervaren wat het leven te bieden heeft. Dat betekent dan ook dat excursies en andere uitjes bij ons regelmatig plaatsvinden. Kinderen leren niet alleen uit boeken in de klas, maar vooral ook door het zelf te doen en te zien.

Onze klas bestaat nu uit 21 leerlingen en we zitten momenteel in ons tweede schoolgebouw: Mijehof 406.

Juf Nètâl